torsdag den 11. juli 2013

Koteletter i fad - ikke old style...men LCHF style

Koteletter i fad er liiidt "old style". ;) Og jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har lavet koteletter i fad (om nogen sinde). MEN ikke desto mindre fik vi lavet en ret fantastisk (LCHF venlig) version. Vellykket...hvis jeg selv skal sige det (og det kommer fra én, der aldrig har været specielt vild med koteletter i fad!!). ;) 




Opskriften er stadig ret traditionel, men jeg bringer den alligevel her. 

Opskrift på Koteletter i Fad (2 personer)
2 stk. gode frilands (gerne øko) svine koteletter 
1 dåse hakkede tomater
1 aubergine
1 squash
Eventuelt en bakke mark champignoner eller andre grøntsager...kan varieres!
1 stort løg
1 fed hvidløg
Gratineringsost (vi brugte Fløde Havarti med stor succes) 
Fløde
Salt & Peber
Paprika
Evt. lidt frisk Timian (eller tørret)
Olivenolie eller smør til stegning

Fremgangsmåde
Dup koteletterne tørre. Krydder dem med salt & peber og drys dem herefter godt med paprika. Steg dem kort i smør eller olie (de skal bare lige blive brune på overfladen - ikke gennemsteges!!). Tag dem op af panden og læg dem i et ildfast fad. 

Snit grøntsager, løg og hvidløg. Grøntsagerne skal ikke snittes fint, men må gerne være i mundrette bidder. I en gryde klares løg og hvidløg af i olie og grøntsagerne tilsættes. De steges hurtigt sammen med løg og hvidløg inden de hakkede tomater tilføjes. Varm retten kort igennem og smag til med salt, peber, (rigeligt) fløde, paprika og timian (husk at grøntsagerne ikke skal blive færdige i gryden, men først senere i ovnen sammen med kødet). Hæld grøntsagssovsen ned til koteletterne i det ildfaste fad. 
Læg gratineringsost hen over retten (lige så meget eller lidt som du ønsker). 
Fadet sættes ind i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter - dog alt afhængigt af koteletternes tykkelse.  

Server - evt. med et grønt drys af friskhakket persille.

De rigelige grøntsager (og ost!!) supplerer faktisk retten bedre end både ris og brød!! Mmmm.... :) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar