mandag den 3. juni 2013

Tosset med Thai mad....

Her i huset er vi tossede med Thai mad. Og heldigvis falder det så heldigt ud, at rigtig mange Thai retter er fabelagtige i LCHF verdenen - hvis man altså dropper risene. ;-)

Vi oplever gang på gang, at det rent faktisk ikke er det store afsavn at droppe ris. Så længe sovsen er god den er akkompagneret med masser af lækre sprøde grøntsager. 



Her er en opskrift - som jeg har lavet om og om igen...både før og efter min tid med LCHF. 

Opskriften kan varieres i det uendelige (og egner sig fantastisk til ''tøm-grøntsags-skuffen''). 

Ingredienserne nævnt herunder er taget lidt på slump....

Opskrift på Thai Curry (nok til 3 store portioner)
300 g. (Øko) Kylling (gerne bryst) skåret i mundrette bidder
1 dåse Fuldfed Kokosmælk
2-3 tsk. god Curry Pasta (Fx Red Dragon rød eller grøn)
5-6 Kafir Lime blade
Olivenolie (fx) 
Salt
Eksempler på grøntsager (denne gang havde jeg bare rødløg, peberfrugt, sukkerærter og lidt hvidløg):
Rød og gul peberfrugt
Rødløg
Squash
Sukkerærter
Hvidløg
Tomat
Chilier
(Før LCHF puttede jeg næsten altid gulerødder i)
Eller hvad du nu har i grøntsagsskuffen... :) 

Fremgangsmåde
Skær kyllingen i mundrette stykker. Snit grøntsagerne - ikke for fint, og gerne i strimler. 
I en wok (eller dyb pande) varmer du et godt skvæt olie sammen med Curry Pastaen. Den skal ''brændes'' af så den frigiver alle de fantastiske aromaer. Kyllingen tilsættes og brunes af. 

Hæld kokosmælk ned i panden sammen med Kafir bladene. Lad det simre til kyllingen er næsten færdig. Tilsæt nu grøntsagerne i rækkefølge efter hvilken grøntsag, der skal tilberedes mest. Kunsten er at grøntsagerne ender med at være dejligt sprøde, men ikke undertilberedte. Lige inden grøntsagerne er færdige smages sovsen til med salt og evt. mere curry paste. 

Serveres rygende varm i dybe tallerkener (husk en ske til sovsen). :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar