fredag den 31. maj 2013

"Klassisk" Italiensk Citrontærte

Jeg bager ikke utroligt meget...egentlig mest fordi, jeg ofte synes at LCHF kager ''bare ikke er det samme''. 

Men fornylig fik jeg ENDLIG fat i Fedtreduceret Mandelmel fra Funktionel Mad, og tja...så er der jo ingen undskyldning for ikke at bage! :) 



Jeg så en dag en LCHF opskrift på citron tærte. Det lød egentlig ret godt, men var bange for at den blev for 'ægget' (som jeg ofte synes LCHF kager har det med at blive). Derfor tog jeg chancen, og kopierede en opskrift på klassisk italiensk Citron tærte - dog skiftede jeg hvedemel ud med Mandelmel og sukker ud med Sukrin Melis. Og vupti...fantastisk dejlig citrontærte. :) 

Denne citron tærte er min hidtil mest vellykkede LCHF kage! Virkelig!!
Her er opskriften.




Opskrift på "Klassisk" Italiensk Citrontærte - LCHF-Style

Ingredienser Tærte bund (23 cm. tærtefad) 
225 g. kold smør
3 dl. Fedtreduceret Mandelmel
1 dl. Sukrin Melis
1 dl. Finthakkede Mandler (jeg kørte dem hurtigt igennem minihakkeren)
1 - 2 Æggeblommer (sammenpiskede så du kan tilføre lidt efter lidt)
Evt. lidt vand

Fremgangsmåde Tærte bund
Bland Mandelmel, Sukrin Melis og de finthakkede mandler. Heri smuldres det kolde smør. Sammel dejen med æggeblomme - tilfør æggeblomme lidt ad gangen, til dejen er samlet (præcis som gl.daws mørdej). 
Lad evt. dejen hvile køligt i en times tid inden du ruller det ud, og beklæder en smurt tærteform (bund og sider) med dejen. (Dét havde jeg ikke tålmodighed til, så jeg pressede dejen ud i tærtefadet med det sammen). 
Prik bunden med en gaffel. 
Bages ved 200 grader i 10 - 15 minutter. 

Ingredienser fyld
4 store æg
Saft og revet skal fra 3 økologiske Citroner
175 g. Sukrin Melis
100 g. smeltet Smør

Fremgangsmåde fyld
Slå æggene ud i en skål og pisk dem let. Tilsæt saft og skal (pas på ikke at få den hvide del af skallen med når du river citronerne). Pisk massen godt. Røres forsigtigt sammen med den smeltede smør. 
Hæld fyldet i den forbagte tærte bund.
Bages ved 200 grader i 25 - 30 minutter. 


Server med kold flødeskum og eventuelt lidt bær (fx hindbær eller blåbær). 

Kan godt holde sig nogle dage i køleskab - smagen forbliver god, men konsistensen bliver let knasende (Sukrinen krystalliserer åbenbart, når den køles ned). 

Nammenam! :) 


4 kommentarer:

  1. Spændende opskrift, det er altid spændende med lidt sødt, selv når man er på kur eller skal vi ikke bare kalde det for en livsstilomlægning.

    Jeg kan også anbefale app'en kaldet Diet Signal, som er den første rigtige LCHF app på dansk. Det kan hentes til iPhone her, https://itunes.apple.com/us/app/diet-signal/id647413326?ls=1&mt=8.

    Den giver et hurtigt overblik over hvilke fødevarer, der passer til LCHF når man skal i supermarkedet.

    SvarSlet
  2. Tak Henriette. :)

    Jo lad os bare kalde det en livsstils ændring...eller...det er jo hvad man gør det til. ;-)

    Og tak for tippet!! Anede ikke vi havde fået en dansk LCHF APP. Den må testes (om ikke andet så på mandens IPhone, da jeg selv har Android).

    Håber opskriften smager dig. :)

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Snullemor...undskyld!! Kom ved en fejl til at slette din kommentar. Øv altså!

      MEN du skrev at du flere gange havde prøvet at udskifte sukker med Sukrin, dog ikke med stort held, da kagerne ofte kom til at smage meget af Sukrin. Derudover spurgte du, om denne kage smagte meget af Sukrin.
      Svaret er både ja og nej. Da den var helt frisklavet synes jeg faktisk ikke den smagte meget af Sukrin. Da den blev kold blev konsistensen dog en helt anden, og smagen af Sukrin blev også lidt kraftigere.
      Helt fri for at kagerne smager af sødemiddel kommer man nok ikke ud over. :-/
      Vh.
      Ditte

      Slet