lørdag den 30. marts 2013

Påske...Badehotel...Tærte...

Påsken kan - som alle andre højtider - være noget af en prøvelse. Ikke mindst for mig. Ikke så meget fordi, vi har været til en masse påskefrokoster - for vi har sådan set kun været til én (som vi oven i købet selv stod for), men fordi vi startede påsken ud med et gourmet ophold på et dejligt badehotel i Sverige. 

Her tog vi et par (yderst) velfortjente fridage med lange ture langs vandet, smukke solnedgange, totalt ro og fordybelse samt en masse dejlig ikke LCHF venlig mad. Smukt og fantastisk...

Det resulterede i plus et par kilo for os begge (pr. person vel og mærke), velkommen tilbage til lækkersult (mere vil have mere!) og for mit vedkommende, et mere ustabilt humør (heldigvis ikke mens vi var i Sverige). 
Suk...

Nu er vi så småt ved at kæmpe os tilbage til LCHF og ud af trangen til de hurtige kulhydrater, som vores kroppe stadig higer efter. 

I forgårs havde vi påskefrokost for mine forældre. Heldigvis spiser min mor, og til dels også min far, efter LCHF principperne, så vi skulle ikke tænke på at ''skuffe'' nogen, ved ikke at servere hvidt brød til laksen, eller sød kage til desserten. Så selvom vi "syndede" lidt med godt kernefuldt rugbrød (i mindre mængder), stegte sild, lidt god chokolade (ikke over 50%) og mors næsten LCHF venlige konfekt af figner, dadler, sukkerfri marcipan og lakridspulver (mums), så holdt vi LCHF stilen, og fik prøvet nogle ret vellykkede opskrifter af på hhv. tærte og Oopsies. Tærten følger her...Oopsies kommer en af dagene. :)

Opskrift på (LCHF venlig) tærtebund 
Denne opskrift er inspireret af et utalt af blogindlæg omkring tærter den seneste tid...men jeg har varieret den ''traditionelle'' LCHF opskrift en smule.

½ dl. Sesamfrø
½ dl. Solsikkekerner
2 dl. Mandler
2 spsk. Loppefrøskaller
75 g. koldt Smør
1 Æggeblomme
½ tsk. Salt

Fremgangsmåde
Mal sesamfrø, solsikkekerner og mandler (fx i en blender) - så fint som muligt. Tilsæt Loppefrøskaller og salt. Smør skæres i mindre stykker og æltes i ''melet'' (præcis som du ville gøre med en traditionel mørdej). Til sidst samles dejen med æggeblommen. Dejen bliver mere våd end traditionel mørdej. Det gør den meget nem at presse ned i en tærteform med hænderne. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter.  

Forbagt LCHF venlig tærtebund.

Tærtefyldet
Mit tærtefyld var helt som jeg ville have gjort i "gamle dage" før LCHF. Fyldet blev derfor lavet på slump. Det indeholdt dog nogenlunde følgende:
3 spsk. Hytteost, 4 spsk. Creme Fraiche 18%, 3 æg, en god håndfuld revet ost, salt & peber. 
Massen blev blandet med let klarede løg og friske tomater (her er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilken slags tærte den skal blive til). Nogle vil måske mene, at løg ikke er så LCHF-venlige...men de er sunde og sprængfyldt med fibre. ;)
Tærten blev fantastisk! Bunden var ret smuldret men stadig sammenhængende, og smagte virkelig dejligt og ingen savnede den traditionelle mørdejsbund. Helt sikkert en ny klassiker i mit LCHF-køkken! :) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar