søndag den 10. februar 2013

Luksus Søndag

Prøver lige for tiden en masse opskrifter af. I dag gik det ud over Cecilies ("Fristende lavkarbo") Norske vafler i en lettere modereret version. :)

Opskrift på LCHF Vafler

4 æg
4 spsk. Sukrin
2,5 dl. Creme Fraiche 38%
1 dl. Mandelmel (hjemmelavet)
2 spsk. HUSK
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Stødt Kardemomme
½ tsk. Vanillepulver (Urtekram)

Fremgangsmåde
Æg og Sukrin piskes sammen til en tyk skummende masse. Creme Fraiche piskes i. De tørre ingredienser tilføjes.  
Dejen bliver ret flydende og skal røres godt rundt inden den hældes på vaffeljernet, da Mandelmel og HUSK har det med at falde til bunds. 

Vaflerne bliver ikke sprøde på samme måde som ''konventionelle'' vafler. Jeg lagde mine på en bagerist og lod dem varme videre i varmluftsovn ved 70 grader mens jeg bagte resten af vaflerne færdige - det hjalp en smule på sprødheden. 






Lad dig ikke skræmme af, at de virker bløde. De dufter og smager virkelig dejligt! Især som her med flødeskum og blåbær, eller med smør, Sukrin og kanel.

Og de MÆTTER rigtig godt! 

Ikke en dårlig start på en smuk snedækket søndag morgen med morgenmad og avis i sengen! :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar